top of page

Jooga

 

Sanskritin kielinen sana Sattva tarkoittaa tyyntä ja miellyttävää tilaa, tasapainoa ja harmoniaa. Kun mielesi on tyyni, voit levätä rauhassa omassa olemuksessasi. Sattvisen laadun lisääminen elämän eri osa-alueille kannattaa. Stressihormonien taso laskee, tunnistat omat tunteesi ja sinun sisäinen valosi pääsee hoitamaan kehoasi. Sattvaa voi lisätä helposti elämään mm. luontoyhteyden kautta, mutta myös joogan asana-harjoitus kuljettaa joogin Sattvan äärelle. Sinun totuuteesi äärelle.

Oma tarinani

Vuonna 2005 otin ensimmäisen askeleeni joogan polulla. Asuin Lahdessa taideopintojeni vuoksi ja kaipasin kipeästi helpotusta jälleen pahentuneisiin alaselkävaivoihin sekä jonkinlaista tasapainoa elämään. Lapsuudesta jäänyt kaipuu voimistelijan esteettiseen liikkumiseen rohkaisi minut menemään Astanga joogan intensiivialkeiskurssille. Kurssin jälkeen aloitin säännöllisen harjoituksen lajin parissa –kuitenkaan saamatta apua selkäkipuihini. Tasapainokin taisi pettää, kun en vaivautunut pysähtyä itseni äärelle.

Nyt vuosia myöhemmin ymmärrän, mistä ja miksi alaselkäni oireili lähes koko varhaisaikuisuuteni. Ymmärrän myös, miksi kipu oikeastaan vain paheni Astanga joogan parissa. Keho, mieli ja ympäristö vaikuttavat kaikki osaltaan siihen, kuinka tässä hetkessä voimme. Oma kipuni on muuttanut useasti muotoaan kulkiessani joogan polkua ja sieltä poiketessa. Kipu on ollut toisessa hetkessä fyysistä, toisessa henkistä, kolmannessa vain turhautuneisuutta ja ärtyisyyttä. Kipu on aina viesti keholtasi Sinulle. Jos kuulet itsesi, osaat myös parantaa itsesi.

Intuitio on ollut tuo vahvin eteenpäin työntävä voima omalla kohdallani. Kerta toisensa jälkeen löysin itseni uudelleen joogamatolta – aina vain yhä useammin ja useammin. Tänään olen itselleni hyvin kiitollinen siitä, että olen saanut opiskella elämän tärkeimmässä paikassa, omassa kehossani. Joogamatosta on tullut päivittäinen paikka pysähtyä itseni äärelle, kuuntelemaan mitä minulle kuuluu. Joogamatolla voin turvallisesti ylittää sillan hengitykseni avulla kehon ja mielen välillä, kulkea  vastaanottaen elämää eteenpäin, yhä oppien. 

Joogan ohjaus

 

Ohjaan Flow joogaa omalla persoonallani, joka on väritetty luovuudella, ilolla ja avoimuudella.

 

Paula 

Flow Jooga ohjaaja (RYT200)

logo_leggou.png
Mukana Joogaamassa
bottom of page