top of page
0.jpg

Mikä ihmeen palvelumuotoilu?

Palvelumuotoilu on palveluiden kehittämistä, joka lähtee asiakkaan maailmoiden ymmärtämisestä. Kun palvelu on hyvin suunniteltua, palvelun käyttö on asiakkaallesi intuitiivista ja helppoa. Palvelumuotoilu onkin yksi tehokkain työkalu, jota voidaan käyttää palveluiden kehittämisessä ja innovoinnissa.

Palvelumuotoilussa on kyse liiketoiminnan rakentamisesta, jossa käyttäjäkokemus ja itse asiakas ovat sen ytimessä. Joskus voi olla vaikea tunnistaa palvelun tarjoajana omia kipupisteitä ja kehittämiskohteita, tiedetään vain, että ”joku ei nyt pelitä!”.  Tällöin palvelumuotoilusta voi olla erityisesti hyötyä.

Koska elämme alati muuttuvassa ympäristössä, ihmisten painopisteet palvelukäyttäytymisessäkin muuttuvat jatkuvasti. Immateriaalisuus, ekologisuus ja muut tärkeät arvot sanelevat ostokäyttäytymistä tämän päivän yhteiskunnassa. Kuuntelemalla asiakasta ja oppimalla heidän käytöksestään voimme avata monia uusia mahdollisuuksia tarjota palveluamme ja näin myös kasvattaa omaa liiketoimintaamme.

Palvelumuotoilijana vahvuuteni oman työkokemukseni kautta ovat erityisesti asiakaspalvelu, matkailu- hotelli- ja ravintola-ala, luovat alat, lasten kanssa työskentely sekä hyvinvointiala.

 

Palvelumuotoilija on työnkuvana pitkälti innovoiva fasilitaattori, joka sukkuloi yrityksesi henkilökunnan, johdon sekä asiakkaasi välimaastossa. Palvelumuotoilijana teen tutkimusta, järjestän työpajoja sekä kokoan syntyviä ideoita yhteen. Lopuksi ideat testataan ja lanseerataan oikeassa palveluympäristössäsi.

Oletko sinä palveluntarjoaja ja haluaisit apua johonkin kipupisteeseen tai muutokseen asiakasrajapinnassa?

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Paula 

Palvelumuotoilija, Asiakaskeskeinen palveluiden kehittäminen, YAMK (2017)

bottom of page